Коли виникає необхідність скористатися послугами електрика, у багатьох насамперед виникає питання про те, а яка ціна на електромонтажні роботи. Як і в будь-якій іншій сфері діяльності на формування прайсу на послуги електрика, може впливати одночасно кілька факторів, зокрема:

Обсяг робіт

Вид робіт;

Професіоналізм електрика та безліч інших критеріїв.

На деякі види електромонтажних робіт встановлюється фіксована ціна, оцінка інших видів робіт потребує уточнення нюансів у замовника, частина оцінюється вже по завершенню проекту. У кожному даному випадку розрахунок вартості роботи електрика проводиться індивідуально.

Ціна на електромонтажні роботи у різних приміщеннях.

Залежно від того, в якому приміщенні передбачається проведення електромонтажних робіт, ціна на послуги формується по-різному:

Це найпростіший для електрика варіант. Не треба поратися зі старою проводкою і вгадувати, де вона захована у стінах. Є проект, і електрик суворо йому слідує. Оскільки в квартирі чи будинку без електропроводки навряд чи хтось живе під час проведення робіт, без сторонніх завдання виконується набагато швидше. Ціна суттєво знижується за рахунок того, що обсяг електромонтажних робіт «з нуля» завжди досить великий.

Позитивно на швидкість проведення таких робіт впливає відсутність мешканців, тому в приміщенні можна шуміти інструментом, припадати пилом і відключати електрику в будь-який момент, не дбаючи про те, що це комусь заважатиме. Негативним моментом у ремонті проведення є те, що нові елементи потрібно правильно стикувати зі старими, а для цього потрібно знати схему старої електропроводки. Може знадобитися заміна старих автоматів чи інших елементів, що завжди входить у початкові розрахунки. Вартість робіт також збільшується, оскільки необхідно вигадувати нестандартні рішення, підлаштовуючись під наявну проводку, може з’явитися необхідність демонтажу, довбання штукатурки або іншого оздоблення. Обсяг робіт менше, ніж з нуля, але зусиль у цьому випадку витрачається більше, що підвищує ціну на проведення електромонтажних робіт.

У порівнянні з попередніми умовами виконання електромонтажних робіт, у цьому випадку додається незручність виконання поставлених завдань через людей, які є на об’єкті, але не стосуються виробничого процесу. Може знадобитися монтаж тимчасового проведення для зручності господарів. З ними потрібно буде узгоджувати час відключення/вмикання електрики за потреби та в цілому спілкуватися на різні теми, що збільшує час проведення робіт. Знизити ціну на електромонтажні роботи у цьому випадку може допомога господаря, який захоче самостійно зробити, наприклад, дебудні роботи (штробити, довбати, свердлити тощо). Ціна від цього знижується трохи, тому мало хто з господарів береться за надання подібної допомоги.

IMG_20200605_193001 (1)

Ціни на різні види електромонтажних робіт

Електромонтажні роботи можуть бути чорновими та чистовими. Розрахунок вартості кожного з цих видів має певні особливості. Почнемо з розгляду чорнових електромонтажних робіт:

Вартість залежить від обсягу роботи.

Ціна робіт різна залежно від матеріалу, з якого виготовлено стіни. Дешевше штробити гіпсокартонні стіни, піно- і газоблок, найдорожче роботи з бетону, керамзиту, шлакоблоку та білої силікатної цегли.

Вартість робіт залежить від кількості точок та від матеріалу стін, в яких проходить отвір під підрозетник. Найдорожче обійдеться їхня установка в бетонні стіни.

Вартість робіт залежить від способу прокладання – закритий чи відкритий. Прокладати проводку в трубі ПВХ дорожче, ніж у гофрі. Окремо оплачується прокладання електричного короба. Ці роботи оплачуються за погонний метр.

Вартість залежить від типу щита – вбудований (внутрішній) або зовнішній, а також кількості автоматів, що йдуть у складання.

До чистових електромонтажних робіт можна віднести підключення електроустаткування, монтаж розеток та вимикачів та виконання пуско-налагодження. В цьому випадку оплата здійснюється окремо за кожну підключену точку або пристрій. Найвигідніші ціни на електромонтажні роботи в Києві та Київській області пропонує компанія «Електромонтаж з нуля». Наші висококваліфіковані спеціалісти виконують комплексні електромонтажні роботи будь-якої складності. Ми займаємося проектуванням, монтажем, ремонтом та обслуговуванням електричних мереж та обладнання, працюємо як з приватними клієнтами, так і з компаніями. Ми пропонуємо прозору політику освіти цін на електромонтажні роботи, реально оцінюючи ступінь складності об’єкта, та у кожному конкретному випадку розраховуємо вартість послуг індивідуально. Щоб замовити виїзд наших спеціалістів на об’єкт для розрахунку вартості проекту, телефонуйте за номером +38(063)548-13-54. Висока якість надання послуг та індивідуальний підхід у їх наданні ми вам гарантуємо!

5/5

Бажаєте замовити послуги електрика в Києві або отримати консультацію спеціаліста?

Зв'яжіться з нами, і ми розгорнуто відповімо на всі ваші запитання