Ітак, для початку розшифруємо що таке ПЗВ? ПЗВ (УЗО) пристрій захисного відключення (устройство защитного отключения).

 

Пристрій  захисного відключення (ПЗВ) відноситься до сегменту захисних електричних пристроїв, що покликані рятувати житло від протікання струму та замикань на електроприладах. В цій статті ми коротко розповімо як працює ПЗВ та чому так важливо його встановлювати.

 

Цілісна ізоляція кабелю інколи може зіпсуватись. Внаслідок цього це приводить звісно ж до витікання струму, замикань та ураження людини електричним струмом. В разі порушення цілісності кабелю в хід йде саме пристрій захисного відключення (УЗО). Його завдання полягає в тому щоб автоматично спрацювати в разі пошкодження кабелю та відключити ту чи іншу небезпечну ділянку електропроводки. Таким чином пристрій захисного відключення захищає людину від ураження струмом та пожежі в будинку.

Пристрій захисного відключення (ПЗВ) схожий своїми характеристиками до дифавтомату. Та важливо розуміти їх відмінність! Дифавтомат крім функції ПЗВ також може захищати будинок від електричних перевантажень та коротких замикань. УЗО таких додаткових можливостей не має. Часто у замовників виникає дилема “УЗО чи Дифавтомат?” та про це ми детальніше розповімо в окремій статті.

 

 В кожному житловому приміщенні ПЗВ має бути встановлене в обов’язковому порядку. Рекомендується встановити УЗО для захисту всіх небезпечних ділянок та електроприладів де найбільш можливе ураження людини струмом.

 

Не варто нехтувати безпекою в власній оселі. Довірте встановлення УЗО професіоналам! 

 

Якщо ви хочете замовити електромонтаж в квартирі чи будинку телефонуйте за номером 063 548 13 54 та отримайте безкоштовну консультацію спеціаліста!

Електрика Київ

5/5

Бажаєте замовити послуги електрика в Києві або отримати консультацію спеціаліста?

Зв'яжіться з нами, і ми розгорнуто відповімо на всі ваші запитання