Ви переїхали в новобудову, купили квартиру, що вимагає капітального ремонту, або будуєте нову будівлю (будинок, офіс – призначення приміщення не має значення) – перше, про що потрібно подумати, так це про якісну проводку. У таких приміщеннях необхідний електромонтаж з нуля. Таку роботу можна довіряти лише кваліфікованому електрику, адже від його майстерності залежить не лише комфортність проживання чи роботи в приміщенні, а й безпека його мешканців.

 

Якщо електромонтаж був здійснений з порушенням встановлених норм електробезпеки, незабаром така проводка почне давати збій, звичайним явищем для вас стануть короткі замикання, поломка дорогих електроприладів і навіть самозаймання проводки. Якщо не хочете зіткнутися з подібними проблемами, викликайте лише професіоналів. Послуги кваліфікованого електрика пропонує компанія «Електромонтаж з нуля». До нас можна звертатися з питань проектування, демонтажу, встановлення, ремонту обладнання та електрики у Києві та Київській області.

Підготовчі роботи

Перш ніж розпочати електромонтаж з нуля, необхідно скласти докладний план електропроводки. Він складається електриком разом із власником приміщення. Власник повинен розповісти про те, де він хоче, щоб розміщувалися розетки, вимикачі та інше електрообладнання. План малюється на папері або цього використовується спеціальна програма. Найпростіший варіант для електрика, коли замовник на руках має готовий дизайн-проект.

 

Коли план готовий, на стінах та стелі робиться розмітка. Зазначаються всі місця, де планується розміщення розеток, вимикачів, світильників та побутової техніки. Нанесення розмітки проводиться у наступній послідовності:

Зроблена розмітка узгоджується із замовником. Це потрібно, щоб клієнт міг вчасно внести зміни та зробити виправлення за потреби.

Електромонтажні роботи

Електромонтаж з нуля починається з чорнових робіт. Коли підготовка завершена, а розмітка схвалена замовником, електрик розпочинає виконання наступних завдань:

Розпредкоробки встановлюються під стелею, до перекриття має бути не менше 15-30 см. Розетки можуть розміщуватися на висоті від підлоги 20-40 см, вимикачі розміщуються на висоті 70-90 см від підлоги. Їх можна монтувати за 1 або блоками по 5-6 штук. Діаметр отвору для підрозетника має бути 6,8 см. Якщо поряд розташовується 2 підрозетники, відстань між їхніми центрами має бути 7,1 см. Глибина отвору може бути 45 або 60 мм.

Глибина штроби залежить від кількох факторів: кількість дротів, їх перетин, розташування один щодо одного. При укладанні кабелю плашмя штроба робиться більш широким, при укладанні в глибину — більш глибоким.

Для цього в ньому потрібно зробити отвори, в які вставлятиметься кріплення для проведення. Це може бути дюбель-хомут, дюбель зі стяжкою та інші кріплення. Кабель тягнеться від електрощита по стелі та фіксується на ньому встановленим кріпленням.

Його розмір залежить від необхідної кількості автоматів та ПЗВ. Щити бувають на 4-72 модулі. На 1 модуль припадає 1 однополюсний автомат. Якщо будівля має велику площу, може знадобитися кілька електрощитів. Також встановлення кількох щитів доцільне за наявності у будівлі різних комунікаційних мереж.

Спочатку електрик здійснює електромонтаж у кожній кімнаті чи приміщенні окремо. Далі з кожної кімнати він тягне кабель до електрощита. До щита підходить стільки ліній, скільки є кімнат та запланованого в будинку електроустаткування.

Він з’єднує в коробках жили прокладеного кабелю та подає на них живлення, щоб перевірити працездатність цієї ділянки. Якщо все функціонує, він для надійності місце з’єднання паяє, зварює або опресовує. На кришці розпредкоробки електрик залишає позначку маркером, що не стирається, щоб було зручніше малювати схему готової розведення.

Схема збирання електрощита для кожного об’єкта розробляється індивідуально. Важливо її ретельно продумати, щоб вона була зручною як для користувача, так і для електрика, який у майбутньому обслуговуватиме цю електромережу.

Це може бути необхідним при проведенні подальшого ремонту. Крім того, за допомогою цих ламп можна перевірити працездатність проведеної проводки. Обов’язково слід перевірити напругу на виходах усіх дротів, для цього потрібно вмикати автомати в електрощиті.

Коли «чорновий» електромонтаж завершено, можна приступати до оздоблювальних робіт. Тільки після цього можна викликати спеціаліста для монтажу розеток, вимикачів, люстр, світильників, електроустаткування та інших необхідних приладів. Якщо вам необхідний електромонтаж з нуля, звертайтеся до компанії з двозначною назвою «Електромонтаж з нуля». Наші фахівці допоможуть вам з проектуванням, демонтажем, встановленням та ремонтом обладнання та електрики у Києві та Київській області. У нас працюють висококваліфіковані фахівці, які дають гарантію на всю свою роботу. Щоб замовити електромонтаж для будинку, квартири, дачі або офісу, телефонуйте за номером +38(063)548-13-54. Ми виконуємо нашу роботу швидко, акуратно та якісно.

5/5

Бажаєте замовити послуги електрика в Києві або отримати консультацію спеціаліста?

Зв'яжіться з нами, і ми розгорнуто відповімо на всі ваші запитання