Що таке слаботочний щит і навіщо він потрібен в квартирі/будинку? Не рідко може постати таке запитання. Отож, в цій статті ми розповімо чому так важливо робити окремий щит для слаботочних систем у вашому житлі.

 

Почнемо з того, що таке взагалі слаботочний щит?

 

Слаботочний щит — це електрощитова, яка передбачення для розміщення в ньому всіх слаботочних кабелів. Таких як: відеоспостереження, системи охорони, системи безпеки, пожежна сигналізація, супутникоіе/ефірне телебачення, лед підсвітки та багато подібного.

 

Всі ці системи потрібно десь розмістити. Де? Для цього є слаботочний щит. Не рідко про нього взагалі забувають і намагаються атиснути всі слаботочні системи в основний силовий елекрощит. та це є помилкою. Банально тому що в силомову щиту має бути вільне місце від 20 до 35%. А якщо додатково розміщувати там всі слаботочні системи цього вільного місця не буде. До того ж ПУЕ вимагає розділяти силові та слаботочні кабелі по окремих щитках.  Зазвичай так намагаються заощадити на електриці.

Як обрати слаботочний щит?

Деякі монтажники пропонують клієнтам встановити два однакових щита: один для силових систем, інший для слаботочних. Цілком реальна та часто використовувана ідея. Але є одне але. Це не є професійно, адже для розміщення слаботочних систем потрібно прибрати всі нутрощі силового щита та залишити пусту коробку елекрощита.

В своїй роботі ми пропонуємо наступний варіант: спеціальні щитки IP, які напряму створені для слаботочки. В такому щитку є достатньо місця для розміщення всіх слаботочних систем. Ми пропонуємо лише перевірені матеріали та допомагаємо підібрати потрібний слаботочний щит індивідуально для кожного замовника. Всередині слаботочного щита є спеціальна перфорована монтажна плата. Завдяки їй майстер легко та надійно може встановити та закріпити всі слаботочні системи в щиту.

Що зазвичай розміщується в слаботочному щитку?

Слаботочний щит — важливий елемент електромонтажу. Не варто заощатджувати на власній безпеці. Не нехтуйте правилами ГОСТ та ПУЕ, дотимуйтесь правил та обирайте перевірених майстрів.

А компанія “Електромонтаж з нуля” має тільки перевірених майстів в своїй компанді! Якщо ви бажаєте замовити електромонтаж в квартирі чи будинку телефонуйте за номером 063 54 813 54. На Вас чекає безкоштовна консультація спеціаліста та розрахунок електромонтажних робіт.

Електрика Київ

5/5

Бажаєте замовити послуги електрика в Києві або отримати консультацію спеціаліста?

Зв'яжіться з нами, і ми розгорнуто відповімо на всі ваші запитання