В попередній статті ми вже згадували постійну дилему “Дифавтомат чи ПЗВ” та обіцяли написати окрему статтю на цю тему. Сьогодні ми поділимось власною експертною думкою та надамо свої рекоментадії щодо вибору захисного пристрою.

 

А зараз трішки теорії. Розберемо окремо наші визначення та підемо далі. 

 

Пристрій захисного відключення (ПЗВ) загальна назва електричних пристроїв захисного сегмента, що покликані рятувати житло від протікання струму та замикань.

 

Дифавтомат (Диференційний автомат) це електричний пристрій захисного сегменту, що виконує функції того ж ПЗВ, але додатково захищає електропроводку від перевантажень та коротких замикань.

 

Дифреле це диференційний вимикач струму. Він слугує для захисту від протікань струму та ураження ним людини.

Чим згалом відрізняється  ПЗВ від дифавтомата?

Дифавтомат крім функції ПЗВ також може захищати будинок від електричних перевантажень та коротких замикань. ПЗВ таких додаткових можливостей не має. Але можна встановити ПЗВ та додатково захистити його автоматом ( що зазвичай і роблять). В такому випадку функціонал цих пристроїв прирівнюється, та все ще має свої + та —

Основні відмінності зв’язки ПЗВ + автоматичний вимикач та диференційного автомату:

Підсумуємо. Конкретної відповіді на питання: “ Що краще ПЗВ чи дифавтомат?” просто не існує. Тому що в кожному випадку потрібно спиратися на поставлені цілі та пріоритети. В одному випадку буде краще встановити ПЗВ+автоматичний вимикач, в іншому ж навпаки. Ми вважаємо, що в цьому питанні важливий індивідуальний підхід. 

 

Якщо Ви хочете замовити електромонтаж в будинку чи квартирі телефонуйте за номером 063 548 13 54 та отримайте безкоштовну консультацію нашого спеціаліста.

Електрика Київ

0
Задоволених клієнтів!

Бажаєте замовити послуги електрика в Києві або отримати консультацію спеціаліста?

Зв'яжіться з нами, і ми розгорнуто відповімо на всі ваші запитання